Workshops & bijscholing

De connectiemethode®

Workshops voor professionals

We organiseren regelmatig workshops en bijscholingen voor hondengedragsbegeleiders en andere professionals die met honden werken. “Zelf grijp ik iedere ontmoeting met mensen en honden aan om bij te leren. Wat ik zelf leer, wil ik doorgeven aan andere hondengedragsbegeleiders.” – Geert De Bolster

De connectiemethode®

In alle situaties waarin je met honden omgaat, kan je de connectiemethode® integreren. In de opvoeding van honden en gedragsbegeleiding voor honden met probleemgedrag, maar ook in asielen, bij de hondentrimmer, in de dierenartsenpraktijk enz..

We blijven steeds nieuwe toepassingen ontdekken rond de kernwaarden van de connectiemethode®: natuurlijke relatie, vriendelijke aandacht, openheid, begrip, ethiek, mildheid en kennis.

Hands-on workshops voor iedereen met een passie voor honden

Iedereen met een passie voor honden is welkom. Verschillende vooropleidingen en types van ervaring zijn een meerwaarde voor alle deelnemers.

Als deelnemer ben je actief betrokken bij de workshops.

Bijscholing Quality label 2020

De bijscholing gaat door op 21 en 22 november 2020
Zaterdag 21 november 2020 van 10:00 tot 16:00: Honden en kattengedrag door Eva Paridaens – VOLZET

Wanneer een hondenverzorger een kat-, of een kattenverzorger een hond in huis haalt, kan jouw hulp worden ingeroepen om de relatie tussen de hond en de kat succesvol te laten worden. Daarom is het belangrijk dat je ook basiskennis bezit over kattengedrag.

Inhoud van de workshop
– Kattengedrag herkennen.
– Hoe integreert men een kitten in het gezin met een hond.
– Hoe integreet men een pup in het gezin met een kat.
– Hoe integreert men een adoptiehond in een gezin met een kat.
– Hoe omgaan met moeilijkheden.

Het tarief voor deze workshop bedraagt €119
Bij inschrijven voor beide workshops betaal je €215

Zondag 22 november 2020 van 10:00 tot 16:00: Medische benadering van gedragsproblemen bij de hond door Tiny De Keuster – VOLZET

We coachen meestal de hondenverzorger i.v.m. probleemgedrag van zijn of haar hond. Wanneer we het vermoeden hebben dat de hond een gedragsprobleem heeft, wordt hij doorverwezen naar een gedragsdierenarts. Deze laatste onderzoekt het probleem en stelt een eventuele diagnose. In nauwe samenwerking met de gedragsdierenarts zullen wij het gezin begeleiden.

Inhoud van de workshop
– Wat houdt een gedragsonderzoek in.
– Wat kan een gedragsdierenarts doen.
– Hoe gebeurt de begeleiding van het gezin.
– Samenwerking tussen gedragsdierenarts en hondengedragsbegeleider.

Het tarief voor deze workshop bedraagt €119
Bij inschrijven voor beide workshops betaal je €215.

Locatie: De Bolster hondengedragsbegeleiding, Boogschutterslaan 37, 8310 Brugge.

Quality Label ‘De Connectiemethode®’

Het Quality Label ‘De Connectiemethode®’ toont aan dat je je opleiding bij De Bolster Academy hebt volbracht, en hondengedragsbegeleiding aanbiedt volgens de principes van de connectiemethode®.

Je kan het label jaarlijks verlengen door minstens 12 uur (2 dagen) bijscholing te volgen bij De Bolster Academy, of bij een andere instelling waarbij de waarden van de connectiemethode deel uitmaken van de opleidingen.

Inschrijven voor deze bijscholing

New Field