Module 1 – Opvoeding van de hond

De ontwikkeling van een sociaal en emotioneel stabiele hond

Hondengedragsbegeleiding bij het opvoeden van honden

Deze basismodule van de opleiding tot Hondengedragsbegeleider – de connectiemethode gaat over de opvoeding van honden. Je leert hoe je naar honden luistert, hoe je ze begrijpt, en hoe je met ze omgaat om een sterke vertrouwensband op te bouwen. Want alleen als er een groot wederzijds vertrouwen is, kunnen honden zich ontwikkelen tot sociale wezens en gelukkig samenleven met hun verzorgers.

 Inhoud van Module 1

Module 1 bestaat uit 6 delen, verspreid over 6 weekends van 10:00u tot 17:30u.

De opleiding tot Hondengedragsbegeleider is een praktische vorming. We brengen kennis dus onmiddellijk in de praktijk door middel van oefeningen.

Deel 1 – Taal van de hond en inzicht in de natuurlijke noden van de hond – 2 dagen

Je wordt expert in de communicatiemiddelen van honden en leert vaardigheden om op een vriendelijke en geweldloze manier met ze te communiceren. Om een hond te begrijpen moet je zijn taal lezen en aandachtig naar hem luisteren.

Deel 2 – Gedragsontwikkeling en opvoeding van de hond – 2 dagen

Je krijgt inzicht in de natuurlijke gedragsontwikkeling van pup tot volwassen hond, en wordt ondergedompeld in de filosofie van de connectiemethode. Je leert met honden omgaan door middel van vriendelijke communicatie, waarbij steun en zorgend leiderschap centraal staan.

Deel 3 – Zorgend leiderschap – 2 dagen

Omgaan met honden volgens de connectiemethode draait om vriendelijke en duidelijke communicatie. Honden hebben steun en zorgend leiderschap nodig. Dat vraagt om een vriendelijke en aandachtige houding. Hoe ontwikkel je communicatie en leiderschap volgens de principes van de connectiemethode en hoe breng je deze houding in praktijk bij het coachen van mensen.

Deel 4 – Coachen bij het opvoeden van honden in de praktijk – 2 dagen

De lichaamstaal van honden lezen, vriendelijk en leidinggevend communiceren en hondenverzorgers coachen, zijn vaardigheden die je moet oefenen. Daarom werk je in dit onderdeel met 6 klanten van De Bolster Hondengedragsbegeleiding en hun honden.

Deel 5 – Praktijk: aandachtig luisteren, inzichten formuleren, keuzes maken en vriendelijk communiceren met de klant -2 dagen

In dit praktijkweekend leer je zelf gesprekken voeren en advies geven. Tijdens het eerste deel van de dag doe je een schriftelijke zelfevaluatie* van de kennis die je hebt opgedaan.

*De schriftelijke oefening is een zelfevaluatie met feedback van Geert De Bolster. Het is geen examen, en heeft dus geen invloed op de ontvangst van je Certificaat Hondengedragsbegeleider – Opvoeding van de hond.

Deel 6 – Praktijk: coaching bij het opvoeden van de hond in de praktijk (puppybegeleiding) – 2 dagen

We nodigen 6 klanten van De Bolster Hondengedragsbegeleiding uit in de opleiding. Je gaat met ze aan de slag als hondengedragsbegeleider. Door middel van vriendelijke en leidinggevende communicatie geef je de klanten inzicht, leer je hen praktische vaardigheden aan, en bied je oplossingen bij moeilijkheden in de opvoeding van de pup.

Data opleiding voorjaar 2020

Module 1

Deel 1: De taal van de hond: 8 – 9/02/2020
Deel 2: Opvoeding van de hond: 7 – 8/03/2020
Deel 3: Mindful communicatie 1: 4 – 5/04/2020
Deel 4: Praktijk 1: 2 – 3/05/2020
Deel 5: Praktijk 2: 23 – 24/05/2020
Deel 6: Praktijk 3: 20 – 21/06/2020

Je kan de opleiding enkel in zijn geheel volgen. Inschrijven voor aparte delen is niet mogelijk.
Er worden maximum 18 deelnemers toegelaten.

Wil je meer informatie?

Bel of mail Geert De Bolster om een persoonlijk gesprek van 15 minuten in te plannen.

Inschrijven voor deze module

New Field